Edustajistovaalit 2019

VAALIKUULUTUS

 

Ehdolle asettuminen COPSAn edustajistoon on avoinna 27.10.2019 saakka!

Asetu nyt ehdokkaaksi COPSAn edustajistoon vuodelle 2020! Opiskelijakunta COPSA on Centria-ammattikorkeakoulun opiskelijakunta, joka huolehtii opiskelijoiden edunvalvonnasta.  Nyt Sinulla on loistava tilaisuus tulla mukaan toimintaan ja vaikuttaa.

Opiskelijakunnan edustajisto käyttää opiskelijakunnassa ylintä päätösvaltaa. Edustajisto päättää opiskelijakunnan talouden ja toiminnan suuntaviivoista ja valitsee COPSAn hallituksen ja ohjaa sen toimintaa. Edustajisto kokoontuu noin kerran kuussa. Edustajiston toimikausi kestää yhden vuoden, tammikuusta joulukuuhun. Edustajistoon voi hakea kuka tahansa opiskelijakunnan jäsen. Edustajiston jäsenet valitaan vaaleilla, jotka järjestetään tänä vuonna 5.-6.11. Edustajistoa johtaa edustajiston puheenjohtaja. Edustajiston jäsenet osallistuvat yhdessä COPSAn hallituksen kanssa mm. ständeilyyn, tapahtumalippujen myyntiin, tapahtumien suunnitteluun ja toteutukseen, opiskelijakunnan markkinointiin jne. Toimikausi uudella edustajistolla on 1.1.2020-31.12.2020.

Ehdokkaaksi voi asettautua kuka tahansa opiskelijakunnan jäsen. Äänioikeus vaaleissa on jokaisella opiskelijakunnan jäsenellä. Merkki jäsenyydestä on voimassaoleva opiskelijakortti.

Edustajistoon valitaan vaaleilla 11 edustajaa. Lisäksi valitaan enintään 11 varajäsentä. Vaalitapana edustajistovaaleissa on henkilökohtainen suhteellinen listavaali. Tämä tarkoittaa sitä, että edustajistoon haetaan joltain vaalilistalta tai sitoutumattomana. Vaalilistan voi perustaa kuka tahansa opiskelijakunnan vaalikelpoinen jäsen. Yleensä esimerkiksi saman alan opiskelijat tai saman aatteen edustajat ovat samalla listalla. Äänestäjä äänestää siis ehdokkaan lisäksi myös tämän edustamaa listaa. Suhteellista listavaalia käytetään myös. esimerkiksi Suomen eduskuntavaaleissa. Lisätietoa vaalilistan perustamisesta saat Vaaliohjesäännöistä.

Miten toimia?

  1. Päätä haluatko asettua ehdolle vaalilistalta vai sitoutumattomana ehdokkaana.
  2. Jos haluat asettua ehdolle listalta, täytä vaaliliiton perustamisasiakirja. Myös joku muu voi toimia vaaliliiton edustajana ja täyttää perustamisasiakirjan. Ohjeet vaaliliiton perustamiseen löytyvät allaolevasta vaaliohjesäännöstä.
  3. Jokaisen ehdokkaan tulee kuitenkin myös asettua ehdolle nettilomakkeen kautta (pelkkä vaaliliiton perustamisasiakirja ei riitä). Nettilomakkeella kysytään henkilötietoja, opiskelutietoja ja yhteystietoja sekä ehdokastekstiä. Ehdokasteksti-kohtaan saat kirjoittaa miksi olet ehdolla, mikä motivoi sinua ja miten kehittäisit opiskelijakuntaa. Lisäksi tarvitset lomaketta varten itsestäsi valokuvan sähköisessä muodossa.

 

Ehdolleasettumislomake

vaaliohjesääntö

vaaliliitonperustamisasiakirja-2

 

Lisätietoja edustajiston toiminnasta ja tehtävistä: Heta Koskinen, edustajiston 2019 puheenjohtaja, heta.koskinen@centria.fi

Lisätietoa vaaleista, ehdolleasettumisesta ja äänestämisestä: Sarita Tiala, keskusvaalilautakunnan 2019 puheenjohtaja, sarita.tiala@centria.fi